Hoeveel is mijn Pokémon kaart waard?

Uw Pokémon kaarten op waarde schatten doet u aan de hand van een aantal stappen. Er zijn meerdere factoren waar u rekening mee moet houden als u de waarde van uw Pokémon kaarten wilt opzoeken. Wij hebben daarvoor 6 handige stappen hieronder allemaal voor u op een rijtje gezet.

STAP 1: WELKE SET EN WELKE GENERATIE KOMEN UW POKÉMON KAARTEN UIT

Een zeer belangrijke factor bij het opzoeken van de waarde van Pokémon kaarten, is weten uit welke generatie en welke set ze komen. Bekend is dat van alle Pokémon series de kaarten uit de eerste generatie verreweg het meeste waard zijn maar ook van de latere generaties zitten er pareltjes tussen. Dit zijn kaarten die uitkwamen in 1999 tot 2006 en de waarde hiervan kan per kaart oplopen tot wel duizenden euro’s. Verzamelde u eind jaren negentig Pokémon kaarten en heeft u die nu nog ergens op zolder liggen? Dan heeft u kans dat u daar aardig wat geld voor kunt vragen. Mits de kaarten in goede conditie zijn, uiteraard. Heeft u bijvoorbeeld een eerste editie Charizard die in perfecte staat verkeerd en een echte PSA of Beckett 10 kandidaat is? Dan kunt u het zomaar hebben over meer dan 300.000,00 euro!

Pokémon kaarten uit de volgende kaarten series zijn vaak veel waard: Base Set, Base Set 2, Fossil, Jungle en Team Rocket. Daarnaast zijn ook de volgende kaarten series aardig waardevol: Neo Destiny, Neo Revelation, Neo Discovery, Neo Genesis en Southern Islands.

We benoemen hier de eerste 2 generaties, maar zoals hierboven al benoemd is kunnen er in sets uit latere generaties ook echte pareltjes zitten.

HOE WEET IK UIT WELKE SET MIJN POKÉMON KAART KOMT?​

Er zijn zo ontzettend veel Pokémonsets dat u waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Terwijl dit juist hele belangrijke informatie is als u van uw Pokémon kaarten de waarde wilt opzoeken. Geen paniek, er zijn meerdere apps en sites waarop u de meest actuele waarde kunt vinden. Zoals de app Pokellector maar ook handelsplatform cardmarket kan u een goed beeld geven van de actuele prijzen.

STAP 2: CONDITIE VAN DE KAART​

In wat voor staat uw kaart is heeft ook zeer veel invloed op de waarde van uw Pokémon kaart . Een zeldzame en waardevolle kaart kan zomaar een stuk dalen in waarde door scheurtjes of andere beschadigingen. Kijk hierbij niet alleen naar de voorkant van uw kaart, maar ook naar de achterkant. Check deze op witte puntjes of andere mankementen. Doorgaans hoe minder schade des te meer er over blijft van de waarde van de Pokémon kaart.

STAP 3: WAT VOOR SOORT KAART IS HET​?

Heeft u glimmende kaarten in uw verzameling zitten? In het Engels worden deze Pokémon kaarten ook wel holo’s genoemd. Glimmende Pokémon kaarten zijn vaak meer waard, omdat ze een stuk zeldzamer zijn dan niet-glimmende kaarten. De exacte waarde van deze holo’s hangt samen met alle andere stappen maar ook hoe populair de Pokémon die afgebeeld staat is en nog een aantal andere factoren. Later kwamen naast de holo’s nog -EX, -GX en -V kaarten uit.

Rechts onder op de Pokémon kaart is vaak een rondje (common), ruitje (uncommon) of een sterretje (rare) te vinden. Deze symbolen geven al enig inzicht in de zeldzaamheid van de kaart in kwestie.

STAP 4: EERSTE EDITIE, SCHADUW EN TAAL​

Stap 4 is de laatste stap maar zeker een hele belangrijke. De waarde van een kaart kan namelijk veel hoger uitvallen als het een eerste editie is (In Engels printrun waren er eerste edities tot aan de Neo sets). Hiernaast kan het zijn dat u bij uw oude Engelstalige base set Pokémon kaarten geen schaduw kunt waarnemen op uw Pokémon kaart, dit wordt in het Engels aangeduid als shadowless. Schadowless kaarten zijn vrij zeldzaam, en zullen de waarde van uw kaart dan ook ten goede doen.

Last but not least, de taal van de kaart speelt ook een grote rol in de waarde van uw Pokémon kaarten. Japans en Engels talige kaarten zijn het meest gewild ter wereld en zijn over het algemeen meer waard dan overige talen zoals: Nederlands, Spaans of Duits.

Hopelijk geven deze 4 stappen u een goede start met het uitzoeken van de waarde van jouw Pokémon kaarten. Mocht u onverhoopt toch nog hulp nodig hebben of advies? Mail ons dan op info@cardfreaks.nl met als onderwerp “taxeren”.

Pokémon kaarten kopen bij Card Freaks

Bent u op zoek naar de nieuwste Pokémon kaarten? Bij Card Freaks kunt u terecht voor de nieuwste uitbreidingen van Pokémon. Wij verkopen alleen authentieke producten en gaan met veel zorg om met uw producten. Hieronder vind u enkele productsoorten waarmee Card Freaks u kan helpen:

Deel op Social Media

Recente berichten

categorieën

Winkelwagen
Scroll naar boven