Brilliant Stars: de nieuwe Pokémon set

De Pokémon Company heeft  in November een nieuwe Pokémon set aangekondigd: Pokémon Sword & Shield 9 – Brilliant Stars! Deze expansie in de Sword & Shield reeks zou best weleens meteen de set van 2022 kunnen worden!

De Pokémon Briljant Stars uitbreiding is de eerste set die de Pokémon company uitbrengt in 2022. Wij krijgen dus niet een 1 op 1 reproductie van de Japanse V-Max Climax uitbreiding, maar dat is totaal niet erg! Zodra we bij de cardlist aankomen, zult u meteen begrijpen waarom!

Inhoudsopgave

Pokémon Sword & Shield 9 - Brilliant Stars!

De Pokemon Brilliant stars-uitbreiding zal bestaan uit meer dan 170 kaarten! Hieronder hebben we de set uitgesplitst.

De Pokemon Sword & Shield 9 Brilliant Stars-uitbreiding bevat de volgende Pokémon kaarten:

  • 4 nieuwe V-sterkaarten (deze omvatten de Charizard V-star, Arceus V-star, Shaymin V-star, Whimsicott V-star)
  • 15 full-art Pokemon V-kaarten
  • 22 Trainerkaarten
  • 1 speciale energiekaart
  • 6 full-art Supporter-kaarten
  • 20 Pokemon V-kaarten
  • 3 Pokemon Vmax-kaarten
brilliant display
Brilliant Stars ETB

Nieuw Type Pokémon kaarten: Pokémon VSTAR!

In de nieuwste uitbreiding, Brilliant Stars, brengt the Pokémon Company een nieuw type Pokémon evolutie in het spel, namelijk Pokémon VSTAR. Dit is een evolutie van Pokémon V, die werden geintroduceerd in de Sword & Shield reeks. Elke Pokémon VSTAR beschikt over een een krachtige VSTAR power. Iedere speler kan tijden het hele spel maar één VSTAR power inzetten. Er bestaan 2 variaties op de VSTAR powers, namelijk ‘abilities’ en ‘attacks’. Beide powers hebben het vermogen om het spel dramatisch te veranderen.

Welke VSTAR Pokémon kaarten zitten er in Brilliant Stars?

Er komen in totaal 6 VSTAR Pokémon kaarten uit bij de set Brilliant Stars, 2 hiervan zullen promokaarten zijn, de overige 4 zitten in de set zelf. We gaan wat verder in op de twee meest interessante exemplaren: Arceus VSTAR en Charizard VSTAR.

BRILLIANT STARS: ARCEUS VSTAR​

De Mythische Pokémon Arceus verschijnt in Brilliant Stars als een Pokémon VSTAR met de Starbirth VSTAR Power. Met deze Ability mag je in je deck zoeken naar maximaal twee kaarten om in je hand te nemen. Dankzij deze indrukwekkende Ability heeft u straks binnen no time precies de kaarten die u nodig heeft om uw tegenstander te verslaan. Daarnaast beschikt Arceus VSTAR over de Trinity Nova aanval, waarmee u 200 damage doet en u in uw deck mag zoeken naar 3 basic Energy kaarten, die u vervolgens op welke manier u maar wilt, aan uw Pokémon V mag verbinden.

BRILLIANT STARS: CHARIZARD VSTAR​

De altijd populaire Charizard is in de Brilliant Stars uitbreiding te zien als Charizard VSTAR. Hij beschikt over de Star Blaze VSTAR Power, een aanval waarmee hij een verpletterende 320 damage doet. Om deze aanval te kunnen doen, moet u 2 Energy kaarten van Charizard VSTAR afstaan. Ondanks dat, is deze aanval het helemaal waard, aangezien u hiermee zelfs uw sterkste vijanden zal kunnen verslaan. Daarnaast heeft Charizard VSTAR ook de aanval Explosive Fire, die 230 damage doet als hij al één of meer damage counters heeft. Niemand zal het graag opnemen tegen Charizard VSTAR, dat is een ding dat zeker is!

Arceus-VSTAR-Brilliant-Stars
Charizard-VSTAR-Brilliant-Stars

Nieuwe energy-kaart: Double Turbo Energy

Zoals altijd zitten er in deze nieuwe uitbreiding ook vele handige Trainer kaarten en Speciale Energy kaarten om jouw deck nog effectiever te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de kaart Double Turbo Energy, die super goed te combineren is met Arceus VSTAR. Met deze kaart krijg je twee kleurloze Energy. Het nadeel van deze kaart is dat iedere Pokémon die eraan verbonden is 20 minder damage doet. Het voordeel is dat u sneller aanvallen kunt doen met Pokémon die hoge Energy kosten hebben, omdat je maar één kaart gebruikt voor twee Energy.

De cardlist is nog niet volledig bekend maar wat worden de Pokémon liefhebbers weer ontzettend in de watten gelegd door The Pokémon company! De volledige Brilliant Stars cardlist die tot nu toe bekend kunt u hier vinden.

Brilliant Stars booster box en elite Trainer Box

Kunt u, net als wij, niet wachten tot Brilliant Stars uitkomt op 25 Februari 2022? Plaats dan nu alvast uw pre-order voor Brilliant Stars bij Cardfreaks. We hebben op dit moment de booster boxen en elite trainer boxen online staan. Hier komen in begin Februari ook de checklane blisters, triple blisters, collection boxes en stadium boxes bij! De Brilliant Stars booster box bevat 36 boosterpacks, een absolute topper om deze set mee te beginnen!

Deel op Social Media

Recente berichten

categorieën

Winkelwagen
Scroll naar boven