De top 12 duurste Pokemon kaarten

De Pokemon Trading Card Game zag voor het eerst het levenslicht in Japan in 1996. Sindsdien heeft Pokemon een enorme groei doorgemaakt gedurende de afgelopen 26 jaar. Het is momenteel zelfs de grootste mediafranchise ter wereld, met een omvang die de waarde van Star Wars en Disney overtreft. De vraag en het aanbod zijn exponentieel gestegen, waardoor de prijzen van oude kaarten ook zijn gestegen. Dit heeft geleid tot meerdere investeerders die hebben besloten om in Pokemon kaarten te investeren.

Indien u pas begint met het verzamelen van Pokemon kaarten of van plan bent om Pokemon kaarten te gaan verzamelen, dan wilt u uiteraard weten wat de duurste Pokemon kaarten zijn. In dit artikel zullen we u vertellen wat de top 12 van de duurste Pokemon kaarten zijn, en waarom deze kaarten zo duur zijn. We hebben een lijst opgesteld van de meest waardevolle kaarten voor u. De kaarten zijn gesorteerd op prijs, van laag naar hoog.

Inhoudsopgave

12. Tropical Mega Battle Tropical Wind Promo

De Tropical Mega Battle Tropical Wind Promo is weliswaar niet de meest spectaculaire kaart in de geschiedenis van Pokemon, maar dat doet geen afbreuk aan de waarde ervan. Deze uiterst zeldzame kaart is dan ook de afsluiter van onze lijst. De kaart werd uitgebracht in 1999, vóór de bekende Pokemon World Championships die in 2004 werden gehouden. De kaart werd dus vrijgegeven in een tijd waarin Pokemon toernooien nog in de kinderschoenen stonden. Het toernooi waar het om gaat vond dan ook ruim daarvoor plaats. Namelijk in 1999 in Honolulu, Hawaii.

Er werden slechts 50 spelers toegelaten tot dit toernooi, waardoor er ook maar 50 van deze kaarten in omloop zijn. Omdat Psyduck (een fan-favorite) op de kaart staat afgebeeld, is deze kaart alleen maar meer geld waard. De kaart is ook nog eens bijzonder zeldzaam en een PSA 10 exemplaar werd verkocht voor € 58.897 op een veiling van PWCC in oktober 1999.

Japanese Promo Tropical Wind

Publicatiedatum: 1999
Grading: PSA – Gem Mint 10
Pokemon kaart waarde veiling: € 58.897

11. Tamamushi University Magikarp Trophy Promo

Op de elfde plaats, maar zeker niet minder belangrijk, staat de Tamamushi University Magikarp Trophy Promo. Deze promo kaart werd uitgebracht in 1998. De Pokemon kaart was een onderdeel van een magazine dat werd uitgegeven door Shogakukan. In het blad werden Pokemon fanaten getest op hun kennis, waarna de winnaars werden uitgenodigd voor een conferentie in Osaka. Eenmaal aangekomen in Osaka konden deze fanaten meedoen aan een competitie. De gelukkige winnaars wonnen deze prachtige promo kaart. Bent u één van deze winnaars en heeft u deze kaart in een PSA 10? Dan kunt u met de huidige wisselkoers rekenen op een bedrag van € 59.690.

Japanese Promo University Magikarp Tamamushi

Publicatiedatum: 1998
Grading: PSA – Gem Mint 10
Pokemon kaart waarde veiling: € 59.690

10. Umbreon Gold Star Holo

De Umbreon Gold Star is uitgebracht door Pokemon in 2005. De kaart is natuurlijk vergeleken met andere kaarten relatief nieuw. De waarde van deze kaart zit hem vooral in de zeldzaamheid, maar ook omdat het een evolutie van Eevee betreft. Eeveelutions zijn zeer gewild en dat is bij de Umbreon Gold Star niet anders.

De kaart is zo uniek omdat de kaart alleen verkregen kon worden door 70,000 XP punten bij elkaar te verzamelen. Dit moest ook nog eens gebeuren binnen een aantal maanden. De spelers moesten lid zijn van de Pokemon Players Club, en als speler diende je fysiek naar evenementen te gaan, waarbij er ook nog eens de nodige partijen gewonnen moesten worden. U kunt zich dus wel voorstellen dat er maar weinig van de Umbreon Gold Star in roulatie zijn.

De kaart is verkocht op een veiling voor € 63.324. Het ging hier om een BGS getaxeerde kaart met als cijfer een 9.5. Om u een idee te geven van hoe zeldzaam deze kaart is, zijn er maar twee kaarten van de Umbreon Gold Star met een cijfer die hoger zijn dan een 9.

Umbreon Gold Star Holo

Publicatiedatum: 2005
Grading: BGS – 9.5
Pokemon kaart waarde veiling: € 63.324

09. No. 1 Trainer Super Secret Battle

In 1999 werd er een toernooi gehouden, waarbij alleen inwoners van Japan toegang kregen. De winnaars van dit toernooi ontvingen de No. 1 Trainer Super Secret Battle promo kaart. De kaart gaf toegang tot de finale op een geheime locatie. Vandaar ook de naam “Secret Battle”. Omdat er een Mewtwo staat weergegeven op de kaart, is de kaart nog veel meer waard. Mewtwo is namelijk een Pokemon die erg in trek is bij fans.

Deze zeer zeldzame kaart staat op nummer negen op onze lijst, en is in juli van 2020 verkocht voor € 81.417.

Japanese promo No. 1 Trainer

Publicatiedatum: 1999
Grading: PSA 10 – Gem Mint
Pokemon kaart waarde veiling: € 81.417

08. Pokemon World Championships Promo No. 2 Trainer

Van de promo kaart op nummer acht, zijn er in totaal maar drie exemplaren uitgegeven. De kaarten werden uitgegeven op de World Championship van 2006 in Anaheim, Californië. Omdat de kaart alleen maar werd weggegeven aan winnaars van het evenement, is de populatie extreem laag.

De kaart is maar drie keer aangeboden, waardoor de kaart misschien wel veel hoger op deze lijst hoort. Helaas is er verder geen data dus plaatsen wij de kaart op plaats acht. De kaart is verkocht op een veiling van PWCC voor € 99.609. Er waren in totaal meer dan 100 bieders, wat aangeeft hoe gewild deze kaart wel niet is. Wordt er ooit nog een Pokemon World Championships Promo No. 2 Trainer kaart aangeboden? Dan is de kans aanwezig dat de kaart veel hoger in deze ranglijst zal eindigen.

Pokemon Promo No. 2 Trainer

Publicatiedatum: 2006
Grading: PSA 9 – Mint
Pokemon kaart waarde veiling: € 99.609

07. Lugia 1st Edition Neo Genesis

De zevende plek is weggelegd voor de Neo Genesis 1st Edition Lugia. Deze kaart kon bemachtigd worden door Neo Genesis booster packs te openen. Deze booster packs konden in uw lokale spellenwinkel gewoon aangeschaft worden. Het gaat hier wel om de 1st edition variant, waardoor er dus een 1st edition stempel op de kaart te vinden is. Hierdoor stijgt een kaart in waarde en wordt de kaart veel zeldzamer.

Lugia was voor het eerst te vinden in Pokemon Silver op de Gameboy, waarbij de zeer gewilde Pokemon zelfs een hoofdrol heeft op de verpakking. Omdat de Pokemon Lugia met veel gejuich werd ontvangen, speelde de Pokemon zelfs de hoofdrol en in één van de Pokemon films. De kaart is verkocht voor € 130.558 op een veiling van PWCC op 1 mei van 2021. Dit is een hoop geld voor een kaart die gewoon in booster packs gevonden kon worden, maar dit heeft vooral te maken met de populatie. BGS is namelijk strenger als PSA en er zijn in totaal maar drie van deze kaarten te vinden met een BGS 10.

Neo Genesis 1st Edition Lugia Holo

Publicatiedatum: 2000
Grading: BGS 10 – Pristine
Pokemon kaart waarde veiling: € 130.558

06. Kangaskhan Family Event Trophy

We zijn bijna bij de top vijf en de prijzen blijven maar stijgen. Deze promo kaart uit 1998 kon alleen verkregen worden door mee te doen aan een speciaal toernooi in Japan. Op de kaart staat Kangaskhan met zijn baby centraal en wordt gecomplimenteerd met lichte holo sterren. De kaart heeft de naam Kangaskhan Family Event Trophy gekregen door Pokemon. Dit komt doordat het hier ging om een toernooi waarbij ouders en kinderen de strijd aangingen tegen andere Pokemon trainers. Vandaar dan ook de Kangaskhan met baby die staat afgebeeld op de kaart.

Omdat er in totaal maar elf van deze kaarten bestaan die getaxeerd zijn, kunt u rekenen op een bedrag van € 135.298. Voor dit bedrag is de kaart namelijk verkocht in oktober van 2020. De kaart zal zeker in waarde blijven stijgen vanwege de schaarste. Wat ons betreft dus een goede investering.

Japanese Promo Kangaskhan Family Event Trophy Card

Publicatiedatum: 1998
Grading: PSA 10 – Gem Mint
Pokemon kaart waarde veiling: € 135.298

05. Ishihara GX Promo (Gesigneerd)

Op nummer vijf staat een rare eend in de bijt. Deze promo kaart bevat namelijk niet een illustratie van een Pokemon, maar die van de CEO en president van Pokemon. Het gaat hier namelijk om Tsunekazu Ishihara, die bij de echte Pokemon fans algemeen bekend is. Wat deze kaart nog extra bijzonder maakt is dat Tsunekazu Ishihara de kaart ook heeft gesigneerd. Deze kaart werd speciaal geprint om weg te geven aan werknemers die zijn verjaardag in 2017 bezochten. Voor zover bekend zijn er in totaal slechts 30 tot 60 exemplaren van de kaart, maar er zijn er nog veel minder met de handtekening van Tsunekazu Ishihara.

De kaart waar het hier om gaat is dus de kaart met zijn handtekening. De kaart is verkocht voor € 223.021. Het gaat hier om een PSA 7 waarbij de subgrade voor de handtekening een 9 heeft gekregen. Mocht er ergens nog een PSA 10 van deze kaart rondslingeren, dan kunt u ervan uitgaan dat deze bovenaan de lijst komt te staan qua waarde.

Black Star Promo Tsunekazu Ishihara

Publicatiedatum: 2017
Grading: PSA 7 – Near Mint / Autograph: 9
Pokemon kaart waarde veiling: € 223.021

04. Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star Holo

Deze Pokemon kaart is een echte mythe. De kaart is pas in 2021 ontdekt en dit is niet zonder reden. Dit is een extreem zeldzame kaart waar Blastoise op staat afgebeeld. De kaart is ontworpen door Wizards of the Coast in 1998 en was eigenlijk een mockup. De kaart zou gebruikt worden als bootleg om aan winkels te laten zien. De kaart komt dus uit de tijd voordat de Pokemon Trading Card Game het Amerikaanse daglicht had gezien.

De kaart is zo zeldzaam, dat er waarschijnlijk maar wereldwijd twee varianten zijn. Eén met een Magic: The Gathering achterkant en één met een volledig witte achterkant. De kaart is via Heritage Auctions verkocht voor een bedrag van € 325.984. Dit is de meest zeldzame kaart ter wereld. Wij denken dan ook dat de prijs alleen maar zal stijgen.

Blastoise Galaxy Star Holo

Publicatiedatum: 1998
Grading: CGC 8.5 – Near Mint / Mint+
Pokemon kaart waarde veiling: € 325.984

03. Charizard 1st Edition Shadowless Base Set

Bent u vanaf jongs af aan begonnen met het verzamelen van Pokemon kaarten? Dan is de Charizard natuurlijk dé kaart. U opende booster box na booster box om deze prachtige base set Charizard te kunnen bemachtigen. Waarbij Pikachu het gezicht is van de tekenfilm, is Charizard dat van de Pokemon Trading Card Game.

Heeft u nog een base set Charizard op zolder en acht u zichzelf rijk? Wacht daar nog even mee. De conditie van de kaart is belangrijk maar het ging hier ook niet om zomaar een Charizard. Het ging hier namelijk om de 1st Edition Charizard Shadowless Base Set kaart. 1st edition staat eigenlijk voor eerste druk. Een 1st edition kaart herkent u aan de stempel links in het midden. De kaart is ook nog eens “shadowless”, wat inhoudt dat de kaart rondom de afbeelding geen slagschaduw heeft.

Op 9 oktober van 2020, is de kaart verkocht aan een rapper genaamd Logic voor € 204.650. Het ging hier om een PSA 10 getaxeerde kaart. Als u denkt dat dit al een hoog bedrag is? Twee maanden later werd het record voor deze vuurspuwende draak alweer verbroken. Via een PWCC veiling werd dezelfde soort kaart al verkocht voor €316.929. Dezelfde dag werd dit record ook alweer verbroken met een bod van €334.510 op de website van Goldin Auctions.

Als u dacht dat het niet gekker kon? Zeker wel! Op 19 maart van 2022, werd de kaart verkocht voor €380.315 op een veiling van PWCC. Dit is dan ook het bedrag dat goed is voor de derde plaats van duurste Pokemon kaart op onze lijst. De waarde van de 1st Edition Shadowless Charizard ligt zo hoog, omdat er maar 121 van deze Charizard kaarten over de hele wereld bestaan. Charizard is en blijft een gewilde kaart voor de fans. Deze prijzen zullen dus niet op korte termijn dalen en zelfs eerder stijgen.

1999 Charizard Holo 1st Edition Shadowless

Publicatiedatum: 1999
Grading: PSA 10 – Gem Mint
Pokemon kaart waarde veiling: € 380.315

02. Illustrator CoroCoro Comics Promo

We zijn eindelijk aangekomen bij de nummer twee van de lijst. Dit is niet de eerste de beste kaart, het is namelijk de CoroCoro Comics Promo. Bij echte verzamelaars staat deze kaart ook wel bekend als de Pikachu Illustrator. In 1997 hield CoroCoro een competitie waarbij winnaars deze zeer zeldzame Pokemon kaart in de bus konden verwachten.

De kaart waarop Pikachu staat afgebeeld, is de meest gewilde kaart van de hele lijst. Er worden recordbedragen geboden voor deze prachtige kaart. De afgelopen vijf jaar is er één verkocht voor € 176.780, de volgende voor €181.310 en in 2019 is er zelfs één verkocht voor € 220.289. Het gaat hier om een PSA 7 en het record is zelfs opnieuw verbroken in februari 2021, waarbij het ging om een bedrag van € 339.953 dat is geboden tijdens een PWCC veiling.

Elke verzamelaar wil natuurlijk een kaart in de beste conditie die mogelijk is. Zo ook Logan Paul, een bekende YouTuber die het verzamelen van Pokemon kaarten tot een echte kunst heeft verheven. Zijn reis (letterlijk en figuurlijk) begon in juni 2021 in Italië, waarbij hij de Pikachu Illustrator in een PSA 9 heeft weten te aanschaffen. Hij heeft in totaal € 1.133.177 betaald voor deze prachtige kaart. Als u dacht dat dit al een bizar en waanzinnig was? Wacht dan maar totdat u de nummer één van deze lijst ziet.

Japanese Promo Pikachu Illustrator Holo PSA 9

Publicatiedatum: 1998
Grading: PSA 9 – Mint
Pokemon kaart waarde veiling: € 1.133.177

01. Illustrator CoroCoro Comics Promo

Wij horen u denken, maar de kaart staat toch op nummer van de duurste Pokemon kaarten ooit? Dat klopt en het is misschien een beetje een anticlimax, maar de kaart staat ook strak op nummer één. Zoals we eerder al vermeldden, de reis van Logan Paul was nog niet voorbij en de aanschaf van de Pikachu Illustrator PSA 9 was nog maar het begin. Logan Paul wilde een PSA 10 en er was er één te koop in Dubai. De man (Dubsy) die de kaart wilde verkopen aan Logan Paul, vroeg een Illustrator Pikachu PSA 9 als ruil en ook nog eens € 3.626.168. Omgerekend is dit € 4.759.345. Door dit bedrag is Logan Paul dan ook met deze aanschaf in de Guinness Book of Records opgenomen.

Als u meer wilt weten over hoe de deal tot stand is gekomen, bekijk dan de video van Logan Paul zelf. Wij vonden het een zeer interessante documentaire die ook nog eens leuk is om te bekijken.

Publicatiedatum: 1998
Grading: PSA 10 – Gem Mint
Pokemon kaart waarde veiling: € 4.759.345

Heeft u ook een kaart die in deze lijst hoort?

Heeft u op zolder nog kaarten waarvan u denkt dat ze duizenden euro’s waard kunnen zijn? Misschien heeft u wel de Illustrator Pikachu op een ruilbeurs aangeschaft? Weet u niet waar te beginnen of hoe u de waarde kunt bepalen? Met onze ultieme gids over het bepalen van de waarde van uw kaarten, weet u binnen no-time van de hoed en rand.

Mocht u nog vragen hebben over deze lijst, of heeft u op- en aanmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Deel op Social Media

Recente berichten

categorieën

Winkelwagen
Scroll naar boven